Choose financial form ≫
Show filters
Choose financial form:
Sort the cars

Våra varumärken

  • MAZDA LEASING
Våra tjänster
Köpa eller leasa bil? Om man ska köpa ny bil på traditionellt vis måste man ha koll på både det ena och det andra. Vad är egentligen ett bra pris? Vad kostar servicen och hur var det med räntan på ett billån?
För att inte tala om värdeminskning, hur räknar man ut det?
Om det låter krångligt, då kan privatleasing vara ett bättre alternativ för dig.
BankiD för säker beställning
Flexibla avtalstider
Flexibla miltal
Fördelar med privatleasing
Ingen kontantinsats, en fast månadskostnad och nytt fordon efter två eller tre år – privatleasing ökar explosionsartat. Det finns många fördelar med att privatleasa i stället för att köpa, bland annat slipper du binda upp eget kapital. Det krävs ingen kontantinsats, du som kund står ingen risk för värdeminskning och du kan låta pengarna växa någon annanstans. När du köper på vanligt sätt innebär det utan undantag att du till slut måste göra dig av med fordonet. En fördel med leasing är att du aldrig behöver tänka så långt. Det är ett köp utan bekymmer.

Fördelarna med privatleasing genom Leaseonline är många för dig som vill ha ett bekymmerslöst alternativ till traditionellt ägande. Hos oss kan du alltid beställa till försäkring, service, vinterdäck och hjulskifte. Samt en massa tillbehör. Och du betalar ingen kontantinsats.

När leasingperioden är slut lämnar du helt enkelt tillbaka ditt fordon. Du behöver alltså inte tänka på att sälja den privat eller genom en handlare. Mycket enklare än så kan det inte bli.

Är du intresserad av att privatleasa?

Vi hjälper dig att förklara privatleasing termerna. Privatleasing är det enkla sättet att skaffa ett nytt fordon, men språket är inte alltid lika lätt för en novis. Vi på Leaseonline.se är experter på privatleasing och vill att du ska ha lika bra koll som oss på begreppen den breda massan ofta snubblar på. Här kommer lite matnyttig information att ha med dig när du ska leasa bil eller MC och botanisera bland modeller och avtal.

Restvärde:
När du leasar din bil eller MC används ibland ett värde som försäljaren förväntar sig att fordonet skall ha vid återlämnandet. När man beräknar leasingavgifter används detta värde för att veta hur mycket fordonet behöver skrivas ned (amorteras) för att motsvara förväntat värde efter avtalsperioden. I ett privatleasingavtal garanterar återförsäljaren eller finansbolaget restvärdet för att kunderna skall få ett tryggare ägande, utan att behöva oroa sig för restvärdet.

Normalt slitage:
En vag men viktig term. Vid återlämnandet av din bil kommer bilåterförsäljaren att göra en kontroll av bilens slitage. Olika företag kan ha olika syn på vad som är ett ”normalt slitage”. Beroende på vilken bil du väljer kommer du att få instruktioner för vad som gäller vid återlämnandet och vilket skick återförsäljaren förväntar sig att få tillbaka bilen i. De flesta företag i branschen har enats om en standard för bedömning av normalt eller onormalt slitage.

Övermilsdebitering:
När du valt fordonstyp, märke, modell och färg återstår ett beslut – hur långt kommer du att köra? Utgångserbjudandet ligger oftast på 1 500 mil/år, men går ofta att minska eller öka efter behov. Något du bör se upp för är att köra mer per år än vad avtalet säger – övermil kan bli dyrt. Ta hellre höjd i ditt avtal om du är osäker.

Serviceavtal ingår:
”Service ingår, bra!”, tänker de flesta av oss. Men vad innebär egentligen ett serviceavtal? I ett serviceavtal ingår i de allra flesta fall planerade servicebesök där en auktoriserad verkstad går igenom bilen så att allt står rätt till. Se till att göra servicen i tid!
Så här funkar det att beställa genom Leaseonline!
Jämför

Hur många personer behöver få plats i bilen, kombi eller halvkombi? På Leaseonline kan du jämföra märken och modeller utifrån samma premisser, så att du enkelt kan hitta ett fordon med rätt egenskaper oavsett märke.

Välj

När du har jämfört och hittat den bil som passar dig som handen i handsken, då är det dags att välja avtalstid och önskad körsträcka för leasingavtalet samt den plats där du vill hämta din nya bil när den är redo för leverans.

Beställ

För att slutföra din beställning anger du dina kontaktuppgifter och verifierar din identitet genom mobilt Bank-Id. Svårare än så är det inte. Efter detta skickas dina uppgifter till bilmärkets finansbolag (olika beroende på märke och fordonstyp) för en kreditansökan. När kreditansökan är genomförd och godkänd beställs ditt fordon direkt från någon av våra anslutna återförsäljare i Sverige.

Du kan närsomhelst inom 14 dagar efter din beställning gjorts avbryta din beställning genom att kontakta vår support. För att beställa en bil krävs det att du som kund är över 18 år och har ett svenskt personnummer. För vissa märken krävs även att du har körkort.

Så här går det till att hämta ut sin bil

När det börjar närma sig leverans kontaktar vi dig och bokar in en tid när du kan hämta fordonet. Ofta kan vi även hjälpa till med hemleverans.

I samband med att du hämtar fordonet signerar du även alla avtal fysiskt (för vissa märken elektroniskt). I samband med att du signerar avtalet kan du inte längre ångra ditt köp. Återförsäljaren kontrollerar även ditt ID-kort/körkort.

Fakturor och betalningar

Vid leasing betalas månadsavgiften i förskott varje månad. Fakturorna betalas in via bank- eller postgiro med 30 dagars betalningsvillkor. Du kan även välja att betala via autogiro.

”Serviceavtal ingår” är en vanlig fras bland bilförsäljare när det kommer till privatleasing. Men vad betyder det egentligen? Vi reder ut begreppen.
Standardservice

När du beställer en bil hos Leaseonline ingår i de allra flesta fall service i avtalet och de skiljer sig inte nämnvärt åt. Det handlar om de olika bilföretagens standardservice som sker ungefär en gång per år. Då går en auktoriserad märkesverkstad igenom bilen så att allt står rätt till, byter olja och tändstift, med mera. Om du väljer privatleasing från Leaseonline är detta en bekvämlighet som alltid ingår i din månadsavgift. Glöm dock inte bort att du själv får betala slitagedetaljer som torkarblad, glödlampor och liknande.

Heltäckande garanti och försäkring

Ibland förväxlas serviceavtal med nybilsgaranti eller försäkring. I nybilsgarantin som följer med alla nya bilar ingår det att biltillverkaren reparerar fel på bilen som är av typen funktionsfel (exempelvis en ej fungerande fönsterhiss). Utöver nybilsgarantin behöver man även en heltäckande försäkring som täcker försäkringsskador. Hos Leaseonline kan du välja till en konkurrenskraftig heltäckande försäkring till bra pris.
Viktigt att tänka på inför privatleasing
Läs igenom avtalet noggrant, så att du verkligen förstår dina skyldigheter och rättigheter innan du skriver under. Eftersom du inte äger bilen är du tvungen att följa de överenskommelser som ingås i avtalet med leasinggivaren.

Leasinggivaren har dessutom laglig rätt att ta ifrån dig bilen om du inte betalar månadsavgiften – och eventuella avgifter kan bli höga vid utebliven betalning.

Det är viktigt att du tar väl hand om din leasingbil under avtalsperioden. Kom ihåg att det är du själv som ansvarar för hur din leasingbil sköts. Tar du väl hand om din bil har du möjlighet att undvika onödiga extra kostnader när det är dags att lämna tillbaka den. Underhåll och vårda bilen med regelbunden skötsel både ut- och invändigt!
Betalning och leveransinformation
Så här fungerar det att beställa bil på leaseonline.se

När du valt ut lämplig bil på leaseonline.se slutför du din beställning genom att fylla i dina uppgifter samt verifierar din identitet med Bank-ID. Efter detta skickas dina uppgifter till bilmärkets finansbolag för en kreditansökan. När kreditansökan är genomförd och godkänd beställer vi din bil direkt från någon av våra anslutna bilåterförsäljare i Sverige.

Du kan närsomhelst inom 14 dagar efter din beställning gjorts avbryta din beställning genom att kontakta vår support. För att beställa en bil krävs det att du som kund är över 18 år och har ett svenskt personnummer. För vissa märken krävs även att du har körkort.

Så här går det till att hämta ut sin bil

När det börjar närma sig leverans av din bil kontaktar vi dig och bokar en tid när du kan hämta din bil hos återförsäljaren (om du inte beställt hemleverans). I samband med att du hämtar bilen signerar du även alla avtal fysiskt (för vissa märken elektroniskt). I samband med att du signerar avtalet kan du inte längre ångra ditt köp. Återförsäljaren kontrollerar även ditt ID-kort/körkort.

Fakturor och betalningar

Vid leasing betalas månadsavgiften i förskott varje månad. Betalningen kan beroende på bilmärke vara uppdelad på två fakturor för dig som kund; En faktura kommer från finansbolaget och rör själva bilens finansiering, har du valt till försäkring kommer denna ofatast att faktureras från Leaseonline AB. Fakturorna betalas in via bank- eller postgiro med 30 dagars betalningsvillkor. Du kan även välja att betala via autogiro.
Läs mer